söndag 17 augusti 2014

Dygn 62 valpning

Det hela började redan i torsdags natt. Ellie var mkt orolig sov inte mkt utan hoppade mest ur o i sängen. Jag tänkte att nu är det snart dags. Det hela fortsatte under fredagen och fram på eftermiddagen så började tempen sjunka. Aldrig har väl tiden gått så sakta. Carina ringde och undrade om hon kunde åka o handla och det hann hon flera gånger om:)När kl gick mot halv ett på natten så började tempen att vända uppåt igen och krystvärkarna började så smått. Vid tre så sms jag Carina att hon nog kunde börja dra sig hitåt. Kl 03.40 kom en röd tik som vägde 348g. Hon kom med rumpan först. 


Hon var lite med tagen av resan men hämtade sig fort. Ellie hade inte riktigt förstått vad som var på gång utan tittade förvånat på henne. 


Kl 04.29 var det dags för nästa lilla tjej att titta ut. För liten det var hon, coola Cox minsta valp var född:)


Endast 202g men jäkla vilken vilja hon visa. Hon skulle genast bort att snutta. 


Ellie vilade lite men efter en stund blev hon orolig och gick och la sig på golvet. När det var dags för nummer tre så sa vi till henne att gå i lådan igen. Carina och jag trodde inte våra ögon när det var ännu en röd tik !!


Nu var klockan 05.26 och den lilla vägde 280g. Nu började polletten trilla ner hos Ellie och hon pysslade om sina små och vilade sig. 


Vi var ganska säkra på att där var ännu en, trots att ultraljudet endast visat tre. Mycket riktigt 06.37 kom nummer fyra. En röd tik :) alltså vad är oddsen för det!! Vi har pratat och gissat på antal o färger men detta hade vi då inte trott. 321g vägde denna lilla. 


Nu la sig en trött Ellie till ro och Carina åkte hem. En annorlunda sak för henne, det brukar ju vara jag som åker hem. Jag åt frukost och gick och la mig. Men vem kan somna när man har en sådan härlig vy framför sig 


2 kommentarer:

  1. Tänk vilken lycka den allra finaste färgen...vi får så mycket kommentarer när vi är ute med Freija...åh en röd cocker...ja som trodde den var mest vanlig men man ser dem inte så ofta längre....Grattis grattis :)

    SvaraRadera
  2. Ja det var roligt att alla fyra blev röda. Pappas flickor då!

    SvaraRadera